Portfolio

Persoonlijke informatie

 

profiel2            [skype-status]

Door ruim 25 jaar met veel plezier het inkoopvak uit te oefenen, ben ik gegroeid als professional maar ook persoonlijk. Ooit gestart in het praktische operationele deel maar ondertussen vele projecten op strategisch niveau met succes afgerond. Daarbij heb ik gemerkt dat het verkopen van inkoop, het creeëren van draagvlak bij mijn interne klanten, mij erg goed ligt. Bij “blue collar”-collega’s of tot in de  “boardroom”, ik weet de juiste toon te treffen en zo Inkoop aan te laten haken bij de bedrijfsdoelen. Het stellen van opbouwend kritische vragen is mijn tweede natuur. Dat het juist daardoor vaak al tot kostenvermijding komt, kan ook de budgethouder waarderen. Als sparring-partner vanuit Inkoop is het mijn taak de interne klant zijn behoefte functioneel te laten specificeren. Het mooie aan deze aanpak is dat men die behoefte dan terug moet brengen naar de ware essentie, met vaak verrassende uitkomsten.

Naast het uitvoeren van interim opdrachten heb ik als zelfstandig ondernemer de wens om andere (MKB) ondernemers in de regio te assisteren bij hun inkoopvraagstukken. Met mijn kennis en kunde breng ik kostenverlaging en administratieve lastenverlichting. Vanwege mijn brede ervaring binnen inkoop én de ervaring in verschillende branches implementeer ik, voor die organisatie, nieuwe oplossingen voor hun oude problemen. Hiernaast een lijst van de bedrijven en organisaties die tot heden mede hebben bijgedragen in mijn professionele ontwikkeling. En onderstaand enkele gewaardeerde commentaren van voormalig opdrachtgevers, werkgevers en collega’s:

Referenties

Procurement Specialist Indirect Materials & Services (a.i) at Aspen Oss B.V.

I know Frans as a true procurement professional, at that timeworking in my team in the non-BOM category. He is easy going, has a good eye for his stakeholders and is able to workindependantly towards the company goals. It was a real pleasureworking with Frans!

Hans Stoelwinder, Director Procurement Engineering at Philips Healthcare, managed Frans directly at Aspen Oss B.V.

Frans is a straightforward, no nonsense, hands-on, goal-orientedprocurement specialist. With a critical eye for details, Frans is allabout getting the job done and getting the required results. A trueprofessional.

Bülent Üstün, Director Quality Control Analytical Chemistry at MSD, 
worked with Frans at Aspen Oss B.V.

“In his role as procurement specialist Frans and I had a good cooperation. I recommend his skills in combing cunning negotiation skills with thorough GMP en regulations awareness. Frans is very open to his customers voice and managed to implement our needs accurately in the requirements he sets for sellers. Next to that he a is open and cheerful person to have as a colleague.

Remy Hillekens, Operational Coach Micro and Molecular Biology & Support at Aspen Oss B.V., worked with Frans.

Non Product Related Buyer  (a.i.) at Howden Thomassen Compressors

“Eén van de meest recente uitdagingen van onze organisatie was het herinrichten van een aantal interne processen met SOX compliance als einddoel. Het inkoopproces is één van de processen waar de focus op lag. Frans van Helvoirt was aangetrokken voor het opzetten van een “non-product related” (NPR) inkoop proces volgens de nieuwe richtlijnen. IT gerelateerde inkoop viel tot voor kort onder eigen beheer van afdeling IT en diende opgenomen te worden in het NPR proces.Ik heb kennis gemaakt met Frans tijdens het overdrachtsproces van IT gerelateerde inkoop naar het NPR inkoop proces. Samenwerken met Frans heb ik als zeer prettig ervaren. Zijn ongedwongen houding, gecombineerd met zijn zeer professionele aanpak en inzet maakte van Frans een goede aanwinst in het team. Daarnaast is zijn affiniteit met IT zeer prettig en weet hij zich duidelijk in te leven in de belevingswereld van zijn opdrachtgever en betrokken stakeholders. Zijn ervaring op purchase en procurement gebied is zeer waardevol geweest om onze uiteindelijke doelstellingen te kunnen behalen.Naast het inrichting van het NPR proces, heeft Frans ondersteuning geboden bij een aantal IT procurement trajecten, waaronder het vernieuwen van ons mobiele telefonie contract en het vernieuwen van ons repro lease contract. Beide trajecten zijn qua de commerciële resultaten boven verwachting afgerond. Frans is een no-nonsense professional met veel kennis en ervaring. Hij neemt de moeite om goede relaties op te bouwen met de mensen waarmee hij samen werkt en is zeer betrokken bij de organisatie waarvoor hij werkt.

Chris van Ravenswaaij, Information Manager, Howden Thomassen Compressors B.V., part of Colfax
worked directly with Frans

Senior Buyer Industry (a.i.) at Alewijnse

“Frans is een prettig persoon om mee te werken. Hij heeft structuur gebracht in het inkoopproces en op tactische wijze zaken gedaan met leveranciers en onderaannemers, waarbij het soms draaide om de laagste prijs, maar veelal om de beste prijs/kwaliteitsverhouding en een langere termijn visie.”

Michel Manders, Director, Alewijnse Industrie
managed Frans indirectly

Senior Buyer ICT (a.i.) at Intervet/Schering-Plough Animal Health (tegenwoordig MSD Animal Health Nederland)

“Frans is a straight shooter. Without bs, great passion and sound knowledge he is able to help you out with the goods you need, the info you want or the right connections to help you out. Sound communication skills, clear head and practical attitude.”

Ron Stams, Project Manager, Coördinator, Security Officer, Intervet International, part of Schering Plough Corp.
worked with Frans

Senior Buyer ICT (a.i.) at Organon/Schering-Plough (tegenwoordig MSD Oss)

“Ik heb Frans leren kennen als een inkoper die weet waar hij over praat. Samen met hem zijn projekten in volle tevredenheid, en binnen budget, afgerond. Naast zijn grote inhoudelijke kennis was ook de sociale kant van Frans van groot belang om de gestelde doelen te bereiken.”

Guus Friesen, Resource Manager, Schering Plough (former N.V. Organon)
worked with Frans

“Frans has always been very supportive to facilitate me and other clients with all aspects of vendor contacts and contracts.”

Petrik Cuijpers, Information Officer Non-Clinical Development, Schering Plough (former N.V. Organon)
worked with Frans

Buyer at King Nederland

“Ik heb Frans leren kennen als een zeer betrokken, loyale collega met een grote kennis van zaken en daarnaast altijd een mensen mens, waaraan ik zelf ook altijd grote waarde hecht. Het was ook het grote succes van het toenmalige team van King Nederland.”

Arnold Buurman, managing director, King Nederland
managed Frans

“Frans is a person with good market-knowledge, he’s working by the procedures that are in place in the company , but knows that a customer must be helped at all times. He started as a normal buyer and developed himself to an up-to-date buyer, setting op SLA’s and other agreements. When in our company a change came from local buying to european buying , he managed this change very well. His knowledge on IT-level was also developed to a higher level. Frans is an open minded person, and a pleasure to work with.”

Frank Snijder, AX Dynamics Manager, King Nederland
worked with Frans

“Heb tijdens mijn werk bij King Nederland, als key account manager Horeca-, dag- en verblijfrecreatie veel met Frans mogen samenwerken. De samenwerking verliep veelal heel hectisch. Aanvraag voor nieuwe producten, drukwerk, etc, etc, en altijd gisteren antwoord. Ik heb Frans leren waarderen om zijn vak- en marktkennis, ook als de druk heel groot was bleef Frans het overzicht bewaren en kwam het (bijna) altijd op tijd klaar. Als collega was Frans zeer sociaal en behield hij altijd respect voor anderen. Een zakelijk meningsverschil werd door Frans nooit naar privé doorgetrokken. Deze twee zaken kon hij altijd goed scheiden. Een prima inkoper en een hele fijne collega”

René Haringsma, Key account manager, King Nederland
worked with Frans

“Frans is characterised by a pleasant, open and friendly personality, his capacity for a hard sustained work rate and high expectations of himself. His qualities were recognised by all staff and the suppliers he had contact with. As a business owner, I would employ Frans without hesitation and for that reason I can recommend Frans for any position coming his way.”

Jos Eegdeman, Customer Service- & Office Sales Manager, King Nederland
worked with Frans

referenties ook te vinden op mijn LinkedIn profiel nl.linkedin.com/in/helvoirt

UA-5185587-3